Продължете към съдържанието

Любен Белов придобива мажоритарен пакет в НЕГ.БГ

Уважаеми колеги, партньори и потребители,

Искаме да Ви информирамe за настъпилите стратегически промени в състава на акционерите на компанията.

От началото на тази седмица Любен Белов* става мажоритарен собственик на компанията, след като бе финализирана сделката по придобиването на акциите на Иван Николов от НЕГ.БГ АД.

Любен Белов се включи като стратегически инвеститор и миноритарен акционер в дружеството още преди четири години като представител на Иновейтив Медиа АД, която през 2011 година купи 48% от дяловете в Дружеството. Инвестиционният и стратегически опит на Любен Белов в развитието на дигиталните продукти и интернет сферата в България ще допринесe съществено за по-нататъшното развитие на BG-Mamma като сайт и общност и утвърждаването ѝ като предпочитан партньор.

След седем години начело на НЕГ.БГ АД Иван Николов се насочва към нови предизвикателства. Използваме случая искрено да му благодарим като екип за времето заедно и да му пожелаем успех и попътен вятър в новите начинания. Заедно с него ще осигурим плавен и гладък преход към новото управление в следващите две седмици. Екипът на BG-Mamma на оперативно ниво се запазва в същия състав и за потребителите, клиентите и контрагентите на BG-Mamma и НЕГ.БГ АД няма да има промени, свързани с нормалната работа на сайта, включително и в лицата за контакт, с които са работили досега. Временно ролята на Изпълнителен директор до назначаването на ново ръководство поема създателката на сайта – Марина Кузманова – Mamma.

Марина Кузманова, заедно със съпруга си Юлиан Кузманов (Tatti), с когото създават сайта през 2002 година, ще запазят и разширят ролята си в развитието на медията, следвайки първоначалната идея на BG-Mamma, а именно – да бъде основен източник на информация, свързани както с майчинството и отглеждането на децата, така и по всички останали теми, вълнуващи нашите потребители.

Екипът на BG-Mamma Ви благодари за доверието и подкрепата през последните 12 години и Ви пожелава весели Великденски празници!

София, 8 Април 2015 година


Любен Белов е един от най-успешните предприемачи и пионери на българския онлайн сектор. Той има близо 20-годишен опит в интернет пространството в България и повечето специалисти в бранша го познават като човекът, който е основал, управлявал и развил компанията НетИнфо до безспорната №1 интернет медия в страната. Още преди продажбата на НетИнфо на голяма международна медия през 2008 г., а и особено мащабно след това, Белов е активен инвеститор в иновативни екипи и продукти в дигиталния сектор в България и в чужбина. Любен Белов е инвестирал в над 20 развиващи се компании лично, а от 2012 г. е основател и Управляващ съдружник, заедно с още четирима партньори, на LAUNCHub – сийд фонд за рисково финансиране, който инвестира в предприемачески компании в областта на дигиталната сфера предимно от Югоизточна Европа и към момента има вече над 55 инвестиции в портфолиото си.